tiistai 23. joulukuuta 2014

Luumu-Glögikakku



LUUMU-GLÖGIKAKKU

Pohja:

 180g piparkakkuja
75g  leivontamargariinia

(Käytä gluteenittomia piparkakkuja, jos tahdot kakusta gluteenittoman.)

Täyte:

5dl vispikermaa
2prk maitorahkaa
1,5-2prk luumumarmelaadia
sokeria maun mukaan max. 2rkl
7 liivatelehteä
1tl kanelia
0,5dl kiehuvaa vettä

Kiille:
3,5gl glögiä
3 liivatelehteä

Laita piparit suljettavaan pakastuspussiin ja murskaa ne esim. kaulimella. Kaada sula margariini pussiin ja hiero sekaisin.Vuoraa irtopohjavuuan pohja (n. 24cm) leivinpaperilla ja painele muruseos pohjalle. Aseta reunoille reunakalvo, jos omistat sellaisen. ;)  Laita liivatelehdet (7kpl) kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka, Lisää luumumarmeladia oman maun mukaan. Maista välillä, ettei tule äkkimakeaa. Sokeria ei paljon kannata lisätä, sillä marmelaadissakin on sokeria. Lisää kaneli. Kiehauta 0,5dl kuumaa vettä. Purista vedet liivatteista ja sulata ne kuumaan veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada sitten liivatteet ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3tuntia. 

Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen. Anna olla n. 8min. Tee tiivisteestä voimakasta glögiä. Kuumenna 1dl glögiä kiehumispisteeseen ja sulata puristetut liivatteet siihen. Sekoita joukkoon loppu glögi. Tarkista ettei glögi-liivateseos ole kovin kuumaa ja kaada se kakun päälle. Hyydytä pari tuntia. 

Ota kakkusi vuuasta ja laita tarjolle. 



Hyvää Joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti