sunnuntai 16. elokuuta 2015

Pöllö istui puussa...

Kakunkoristeet ovat mielenkiintoisia. Ihanaa piipertämistä, joskin aikaa vievää puuhaa. Joskus tuntuu, että vaikka sormet ovat pienet, ne eivät ole tarpeeksi pienet. :)

"Huhuu!"


 Kummitytön äiti toivoi, että tekisin kakunkoristeet ensimmäiseen synttärikakkuun. Tokihan minä teen. Nyt ei olekaan ollut kakuntekoa vähään aikaan.  "Mitäs toivoisit?" kysyin minä. "Pöllö. Jos se vaikka istuisi puussa" oli vastaus. Heh. Loistava ajatus. Mutta miten minä sen teen? Pinterestiin rakastuneena yritin tonkia kuvia pöllöistä puussa. Jestas. Eikö kukaan ole tehnyt sellaista? Kaiken maailman oksilla istuvia löytyy ja kakun päälle 2D:nä on tehty puita ja pöllöjä. Höh. Vähän haastetta täytyy olla. Kovasti suunnittelin päässäni puuta ja miten sen teen. Tukirakennetta rautalangasta jne.

Mitä minä olen oppinut koristeitten tekemisestä? Anna sen muokkaantua omalla painollaan. Rautalankahässäkkää vääntelin aikani ja heitin sen nurkkaan. Ei. En tarvitse tuota. Otin värjäämäni sokerimassan ja tuuppasin sen tekemälleni pyöreälle alustalle. Mihin tahdot mennä? Voin kertoa mihin se tahtoi. Se tahtoi mennä kaikkialle. Ja varsinkin alaspäin. No totesin, että  olkoon runko möykkyinen. Oksamateriaali menköön jääkaappiin hieman kovettumaan. Tein sillä aikaa hieman kuviointia puuhun ja lehtiä muotilla.  Oksat saivat sisuksiinsa kappaleet varrastikkua ja sitten saivat muotonsa. Sitten kuivumaan tukien kanssa.

Siinä hän on. Ei kovin viehkeä vielä.

Lehdet pääsi puuhun vasta seuraavana iltana. Sulattelin sokerimassaa veteen ja liimailin sillä. Sai kyllä pidellä lehtiä varsinkin rungon alapuolella jonkin aikaa. Muutoin valuivat. Ensi kerralla kiinnittelen pikeerillä. Parit kärpässienet puun kaveriksi ja avot. Ihan hieno tuli omasta mielestäni. :)
Edit. Alunperin oli tarkoitus käyttää CMC-jauhetta kuivumisen nopeuttamiseen, mutta kotona lueskelin tuoteselostetta ja siinä oli vehnätärkkelystä. En voinut nyt tähän sitä sitten kokeilla, joten massan ehdoilla mentiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti