tiistai 3. helmikuuta 2015

Kenskeneräisiä valmiiksi

Vanha halpis-Singeri söi kaiken ompeluinnon. Se sylttäsi langat kankaan alle kesken ompelun ja kaksoisneulan kanssa oli aina jotain ongelmaa. Ilmeisesti sillä ei ollut tarkoitus ommella kuin verhoja. Jousto-ommeltakaan ei siitä löytynyt. Sain sitten joululahjaksi ompelukonerahaa ja sain ihanan uuden koneen. Pfaff Ambition 1.0 komistaa nyt ompelupöytää ja minä olen ompeluintoa täynnä.

Keskeneräisiä vaatteita on kertynyt vaikka kuinka paljon ompelukoppaan. Kaikki suurinpiirtein sellaisia, joissa on helmat ompelematta tai hihat. Tai molemmat. Tai lahkeet. Nyt näitä pikkuhiljaa ompelen valmiiksi. Vanhin keskeneräinen oli tämä apilapaita. Poitsun pikkuserkulle tällaisen joskus ompelin ja tahdoin sitten omalle poitsulle samanlaisen. Onneksi olin valinnut reilun koon, ettei ollut käyttäjälleen liian pieni. Ottobren Rascal -kaavalla ommeltu ja kangas on Metsolan Apilaa joustofroteena.Malli on aika liikkuvainen. Karkuun oli koko ajan menossa. Näitä leggareita ei niin kovin kauaa ole tehty, mutta yllättävän kauan meni kuminauhojen saamisessa vyötärölle. Hah hah. Tyttöselle taas lisää legginssejä. Kaavana on Ottobren Ruusunpuna. Ihanan helppo kaava. Vain yksi kaavapala. Helmikankaan olen saanut ystävältä vaihtarina, eikä pinkin trikoon alkuperästä ole mitään tietoa. Legginssejä tekisi mieli tehdä kaikissa sateenkaarenväreissä lisää.
Tämä seuraava on tuunaus. Ostin kirpparilta 0,50€ T-paidan miesten koossa. Leikkasin sen Ottobren Birthday Fish -kaavalla ja lisäsin mustan resorin pääntielle. Tämä odotteli hihat ja helma ompelematta jonkin aikaa, koska kaksoisneulan kanssa tappeleminen Singerin kanssa ei vaan jaksanut innostaa. Eipä tarvinnut tapella Pfaffin kanssa edes niillä surullisen kuuluisilla Door Tak  -langoilla ( lue: älä tilaa Door Tak -lankaa). Änkkäri-paita oli poitsun mieleen.
Vielä siellä kopassa on niitä keskeneräisiä... 

3 kommenttia:

 1. Mulla on kans ollut sellainen Rojektilaatikko, jossa kaikenlaisia keskeneräisiä projekteja. Tarkoitus tyhjätä se ennen muuttoa, aikaa 3 kk, saa nähdä onnistuuko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuu, onnistuu! Tsemppiä laatikon tyhjennykseen.

   Poista
 2. Hienot on :) Varsinkin apilapaita :)

  VastaaPoista