sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Appelsiininen hedelmätäyte

Olen joskus menneisyydessä tehnyt hyvällä aikeella hedelmätäytettä, joka on jäänyt melko mauttomaksi. Pakkohan sitä on sitten kehittää täyte, joka oikeasti myös maistuu hedelmäiseltä, eikä vain näytä siltä.


Appelsiininen hedelmätäyte
Reilu täyte yhteen väliin (24-26cm kakkupohja)

350g mandariinilohkoja (Rainbow säilyke á 312/172g)
2,5 dl vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
1 appelsiinin kuori
3rkl appelsiinimehua
3 liivatetta

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  2. Laita mandariinilohkot siivilään valumaan ja raasta appelsiinin kuori.
  3. Vatkaa kerma. Vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto.
  4. Murskaa mandariinilohkot tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  5. Lisää täytemassaan appelsiininkuori ja mandariinimurska.
  6. Kuumenna kattilassa 3rkl appelsiinimehua. Purista liivatteista vedet ja sulata ne kuumaan appelsiinimehuun. 
  7. Kaada hieman jäähtyneet liivatteet ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. 
  8. Kaada täyte irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Huomioithan, että täyte on reilu ja omalla kohdallani kakusta tuli niin korkea suklaatäytteen kanssa, että jouduin korottamaan irtopohjavuuan reunaa reunakalvolla. 





Kokosin oman kakkuni gluteenittomista kääretorttupohjista. Kaksi kääretorttupohjaa riittää kolmen kerroksen taikomiseen (kaksi väliä). Leikkaa veitsellä irtopohjavuuan läpi ensimmäinen pohja aivan kääretorttupohjan reunasta. Keskimmäisen kerroksen saa koottua kahdesta palasta. Valmiissa kakussa ei huomaa, että kakkupohja on osista koottu. Muista kostuttaa käärispohjat vuokaan laittamisen jälkeen.

Helikopterikakun ensimmäiseen väliin laitoin banaanisiivuja ja päälle tuli Kinuskikissan tummasuklaatäyte. Toiseen väliin tuli tämä hedelmätäyte. Ja päälle läjä kermaa. Helikopterit on tehty sokerimassasta.


Tässä vielä kuvaa tuosta kakun korkeudesta ennen jääkaappiin laittamista:


Saattaisi 1,5-kertaisena riittää molempiin kakun väleihin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti