tiistai 28. lokakuuta 2014

Appelsiinikääretorttu

Tämä on helppo, maukas ja "kaiketon" ohje. Sopii siis todella monelle ruokarajoitteista kärsivälle, koska ohje on viljaton ja maidoton. Tämä on oma suosikkini kaikista makeista ohjeistani ja myös lasteni suosikkileivonnainen.


Appelsiinikääretorttu (gluteeniton&maidoton)


Kääretorttupohja:
5 munaa
2dl sokeria
2dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhetta

Täyte:
200g Floran laktoositonta margariinia (maidoton)
1/2 prk (=175g) Pirkan appelsiinimarmeladia
1,5dl tomusokeria
1 keltuainen
2tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siivilän läpi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon nuolijalla sekoittaen. (Muista sekoittaa kunnes jauhot ovat varmasti sekoittuneet.) Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista uunin toisiksi alimmalla tasolla 180*C:ssa n. 20min. 

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistossa käyttämäsi leivinpaperi. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä täyte jäähtyneelle levylle. Rullaa kääretorttu leivinpaperia hyväksi käyttäen tiukaksi rullaksi. Laita jääkaappiin vetäytymään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti