tiistai 14. lokakuuta 2014

Kolmen suklaan juustokakku

Kolmen suklaan juustokakuista on versioita vaikka kuinka paljon. Blogit pullollaan. Oman version olen aikanaan tehnyt minäkin ja nyt päätyy tämäkin tänne.



Pohja: (sopii 24-26cm:n vuokaan)

180g Digestive-keksejä
75g leivontamargariinia tai voita


Gluteeniton pohja: (sopii 24cm:n vuokaan)

150g gluteenittomia Digestive-keksejä (Glutano)
75g   leivontamargariinia
0,5dl ruokosokeria



Täytteet:

3x3kpl     liivatetta
3x130g    suklaata (valkosuklaa,                          maitosuklaa, tummasuklaa)
  0,5dl     sokeria
3x 2dl     vispikermaa
n.133g    appelsiinituorejuustoa
2x 133g  vaniljatuorejuustoa



Ohje on melko helposti muokattavissa laktoosittomaksi.

Laita keksit suljettavaan pakastepussiin ja hienonna kaulimella. (Gluteenittomat keksit ovat sen verran kovia, että keksit saa helpoiten murskaksi monitoimikoneella.) Lisää joukkoon sula margariini/voi ja sekoita. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla -näin kakku irtoaa kauniimmin. Painele muruseos pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet kylmään veteen kolmeen eri astiaan. Vatkaa kerma kolmessa astiassa ja jaa 0,5dl sokeria kermojen sekaan ja sekoita. Laita kermat jääkaappiin odottelemaan.

Paloittele tummasuklaa ja sulata se mikrossa (n. 30sek. kerrallaan ettei pääse palamaan).  Voit myös sulattaa suklaan vesihauteessa. Suklaa kannattaa sulattaa astiassa, jossa voit sekoittaa täytteen muutkin osat. Sekoita appelsiinituorejuusto sulaan suklaaseen.

Purista liivatteista (3kpl) vesi pois ja liota ne pieneen tilkkaan kuumaa vettä (n.3rkl). Kaada liivate ohuena nauhana hyvin vatkaten suklaatuorejuustoseokseen. Lisää kermavaahto (2dl) ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita.

Selkeiden raitojen aikaan saamiseksi kannataa kakkua pitää kylmässä ainakin 5minuuttia kerrosten lisäämisen välillä.

Toista sama muiden suklaiden kanssa. Muihin täytteisiin lisätään vaniljatuorejuustoa.

Kakku on näyttävä ilman päällystämistäkin. Halutessasi voit tehdä kakun päälle suklaakuorrutteen.


Tummasuklaakuorrute:

200g  tummaasuklaata
1,5dl  kuohukermaa

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lämmitä kerma kattilassa. Kerman on oltava selvästi kädenlämpöistä lämpimämpää, mutta ei saa kiehua. Testaa tarvittaessa sormenpäällä lämpötilaa. 

Ota lämmennyt kerma levyltä ja kaada suklaa joukkoon. Sekoita muovivispilällä tasaisen lopputuloksen saamiseksi.



Tein sokerimassasta koristeita kakunpäälle. Värjäsin kermaa pastavärillä vihreäksi ja tein lehtityllalla hieman tarttumisalustaa kärpässienille.

Tämä oli oikeastaan koekakku kummitytön ristiäisiä varten, vaikka toimitti myös tyttären syntymäpäiväkakun virkaa.


Alunperin suunnitelmana oli tehdä samainen kolmen suklaan juustokakku valkosuklaakuorrutteella ristiäiskakuksi. Kakusta tuli laktoositon ja gluteeniton, joten ostin tarkoitusta varten Brunbergin laktoositonta maitosuklaata ja tummaasuklaata. Valkosuklaa tuotti hieman pään vaivaa, mutta löysin kuitenkin riisimaidosta tehtyä valkosuklaata. Eli täysin maidoton valkosuklaa löydetty.

Bonvita Rice Milk

Valkosuklaalla kuorruttaminen ei kuitenkaan onnistunut, vaan sivuilta tummasuklaa- ja maitosuklaakerrokset loistivat läpi. Sävy oli myös melko keltainen, joten siirryin suunnitelmaan B ja päällystin kakun sitten kermalla. 

Koristeita olin tehnyt jo aiemmin viikolla, että ehtivät kuivaa. Taasen sokerimassasta ovat koristee.

Tällainen siitä lopulta tuli:


Kummitytön ristiäiskakku



Kakku ainakin hävisi vieraitten suihin. Toivottavasti maistui.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti