tiistai 28. lokakuuta 2014

Kakkukekkereitä

Syksy se on meidän perheessä yhtä juhlaa ja mikäs siinä. Saapahan ainakin laittaa mielikuvituksen lentämään. Tytön toinen kakku tulikin jo tänne laitettua. Kärpässieniähän siihen tuli. Toinen kakku oli maltillisempi. Oli pakko päästä kokeilemaan sokerimassalla päälystämistä. Ei ole meikäläisen lempipuuhaa se. Kakusta tuli valkoinen punaisten sydänten kera. Uskoisin, että väliin tuli suklaamoussea ja mustikkahyydykekakun massaa täytteeksi.

Sokerimassalla päällystetty 
mustikka-suklaatäytekakku

Poitsun juhliin suhtaudun jotenkin intohimoisesti. Tai siis... Poikamaisten kakkujen miettiminen on minulle haasteellista ja siksi jotenkin kiehtovaa. Ei sitä kuitenkaan enempäänsä halua tehdä autokakkuja. ;) Tämän vuoden toiseen kakkuun en kysynyt pojan toivomuksia. Toiseen kakkuun hän sai valita koristeiden värin.


Ensimmäiseen kakkuun tuli sitten helikoptereita... Täytekakun sisältä löytyy hedelmä- ja suklaamousset sekä banaania.


Toiseen kakkuun poitsu halusi mustat koristeet. Ensin tuli mieleen hämähäkit, mutta neidit eivät varmaan olisi kauheasti siitä innostuneet. Mieheni kanssa ollaan yhteisinä nuoruusvuosinamme katseltu Hayao Miyazazakin hellyyttäviä japanilaisia piirroselokuvia. Muutamassa elokuvassa ( Naapurini Totoro ja Henkien kätkemää) esiintyy hellyyttäviä nokipalleroita -japanilaiselta nimeltään Makkuro Kurosuke. Näitä sitten askartelin kakun päälle sokerimassasta. Tässä kakussa oli ensimmäisessä välissä lakritsitäyte ja toisessa välissä mansikkatäyte.Kakun täytteistä, kakun kokoamisesta ja koristeitten teosta lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti